Yabancılar HukukuYABANCILARIN BANKA HESABI AÇMASI VE ŞARTLARI

Yabancıların banka hesabı açması, ülke ekonomisi bazında oldukça önemli bir husustur. Vatandaşların banka hesabı açmasıyla arasında birtakım temel farklılıklar vardır. Bu yazımızda, yabancıların banka hesabı açması, nasıl açabileceği, yabancı uyruklu hesap açma, vatandaşların hesap açmasından ne gibi farklılıkları olduğu gibi hususlara değinilecektir. Harbiye Hukuk Bürosu olarak, yabancıların hesap açması, yabancı uyruklu hesap açma konularının yanı sıra diğer yabancılar hukuku hizmetlerimizden yararlanmak için bizleri arayabilirsiniz. Ayrıca, makaleler sekmemizde de yine yabancılar hukukuyla ilgili daha fazla içerik bulabilirsiniz. Keyifli okumalar dileriz… 

Yabancılar avukatı iletişim

İÇİNDEKİLER

YABANCI KİŞİLERİN TÜRKİYE’DE BANKA HESABI AÇMASI

Yabancı uyruklu kişiler, Türkiye’de ikamet ettikleri süre boyunca finansal ihtiyaçlarını karşılamak için banka hesabı açmak isteyebilirler. Bu işleme yabancıların banka hesabı açması denir. Yabancıların banka hesabı açması işlemi, ilgili bankanın talep ettiği belgelerin hazırlanması ve banka şubesine şahsen başvuru yapılması ile gerçekleşir. Bazı bankaların faaliyet stratejileri doğrultusunda, belirli ülke vatandaşlarına yabancı uyruklu hesap açma konusunda daha fazla kolaylık gösterilirken, bazı ülke vatandaşlarına hesap açma konusunda daha katı yaklaşıldığı da gözlemlenmektedir. Aşağıda yabancı uyruklu hesap açma veya diğer bir adıyla yabancıların banka hesabı açmasındaki kolaylıklardan daha detaylıca bahsedilecektir.

YABANCILARIN TÜRKİYE’DE BANKA HESABI AÇMA REHBERİ

Yabancıların banka hesabı açması için öncelikle bankaya başvuru yapmaları gerekir. Ardından bankanın istediği belgeleri eksiksiz ve doğru bir şekilde söz konusu bankaya ibraz etmeleri gerekmektedir. Bu belgeler bankadan bankaya değişiklik gösterebilir. Fakat genel hatlarıyla yabancı uyruklu hesap açmak için gerekli belgeler şu şekildedir;

  • Geçerli Pasaport
  • İkametgâh Belgesi
  • Vergi Numarası
  • Banka Hesap Cinsine Göre Değişen Belgeler

Yabancı uyruklu hesap açma işlemi için öncelikle ilgili bankaya gidilir. Bankada kişinin hesap açmak için geldiğini ve yabancı uyruklu olduğunu belirtmesi gerekir. Zira bankaların yabancıların hesap açması işlemi hususunda kendi özel prosedürleri olabilmektedir. Bu prosedürlerden biri de gerekli belgelerin ibrazıdır. Yabancı uyruklu hesap açmak isteyen yabancı, bankanın kendisinden istediği belgeleri ibraz etmelidir. Hesap açılışında banka, bir hesap açılış formu sunabilir. Bunun imzalanması gerekir. Ayrıca hesap açılış ücreti ve masrafları da ödenir.

Liste şeklinde kısaca şöyle denilebilir;

  1. Tercih edilen bankanın şubesine gidilir.
  2. Yabancı uyruklu hesap açmak istediğinizi ve yabancı uyruklu olduğunuzu belirtin.
  3. Gerekli belgele ibraz edilir.
  4. Hesap açılış formunu doldurulur ve imzalanır.
  5. Hesap açılış ücreti ve diğer masrafları ödenir.
  6. Hesap aktif hale geldiğinde, bankacılık işlemleri gerçekleştirmeye hazır olacaktır.

Bankaların politikaları ve prosedürleri çeşitli şekillerde olabilir. Yabancıların banka hesabı açması hususunda ibrazını bekledikleri belgelerin yanı sıra farklı şartlar da koyabilirler. Bu nedenle yabancı uyruklu hesap açılmadan önce muhakkak bankadan bilgi alınmalıdır. Örneğin, bazı bankalar kefil talep edebilmektedirler. Bunun önceden bilinmesi çeşitli hak kayıplarını önleyebilir.

Bununla birlikte bazı bankaların yabancı müşterilerine karşı avantajlı teklifleri de olabilmektedir.

  • Yabancı dilde müşteri hizmetleri
  • Döviz cinsinden hesap açma imkânı
  • Uluslararası para transferleri
  • Yurtdışında ATM ve POS kullanım imkânı

Gibi avantajları olabilir.

OTURMA İZNİ OLMAYAN YABANCILARIN BANKA HESABI AÇMASI

Kural olarak oturma izni olmayan yabancıların banka hesabı açması mümkün değildir. Bankalar, oturma izni olmayan yabancıların banka hesabı açmasına izin vermemektedirler. Fakat istisnai durumlar vardır. Örneğin, ziraat bankasının oturma izni olmayan yabancılara belli bir teminat karşılığı yabancı uyruklu hesap açmasına uygulamada rastlanmaktadır.

YABANCI ŞİRKETLER NASIL BANKA HESABI AÇABİLİR?

Yabancı şirketlerin banka hesabı açması, şirketin yetkili temsilcisinin gerekli belgelerle birlikte bankaya başvuru yapmasıyla olur. Bu yetkili temsilcinin belirlenmesi, şirketin bağlı olduğu ülkenin hukukuna göredir. Yetkili temsilci, ilgili ülkenin hukukuna göre şirketin ortağı, yönetim kurulu üyesi, ticari temsilcisi veya ticari vekili olabilir.

Yabancı şirketlerin Türkiye’de yabancı uyruklu hesap açması için şirketin Türkiye’de varlığı şart olmadığı gibi Türkiye’de faaliyet gösterme zorunluluğu da yoktur. Fakat uygulamada, faaliyetlerini Türkiye’de yürüten şirketlerin yabancı uyruklu hesap açması daha kolay olmaktadır. Şirketin banka hesabı açmak için Türkiye’de vergi dairesinden vergi numarası alması gerekir.

TÜRKİYE’DE ŞUBESİ OLMAYAN YABANCI ŞİRKETLER NASIL BANKA HESABI AÇABİLİR?

Türkiye’de şubesi olmayan yabancı şirketler, belirli prosedürler ve belgeler ile banka hesabı açabilirler. Bu işlem, şube açmaya kıyasla daha karmaşık olabilir ve ek adımlar gerektirebilir. Döviz hesabı veya TL hesabı açabilirler. Uygulamada şubesi olmayan bir yabancı şirketin yabancı uyruklu hesap açma adımları şu şekildedir:

  1. Türkiye’de faaliyet gösteren ve yabancı şirketlere hesap açma hizmeti sunan bir banka seçilir.
  2. Gerekli belgeler hazırlanır, bu belgeler bankalar arası farklılıklar gösterebilir. Gerekli belgeler hazırlandıktan sonra hesap açılmak istenen bankaya ibraz edilir.
  3. Bankaya gidilir ve hesap açılış formu doldurularak gerekli belgelerle birlikte başvuruda bulunulur.
  4. Bankanın incelemesi ve onayı sonrası hesap aktif hale gelecektir.

Ayrıca genel olarak bankaların istediği belgeler şu şekildedir;

Şirket Kuruluş Belgeleri:

  • Ticaret Sicil Gazetesi
  • Ana Sözleşme
  • Ortaklık Yapısı Belgesi
  • Yetkililer Listesi

Vergi Belgeleri:

  • Vergi Kimlik Numarası
  • Vergi Levhası

Kimlik Belgeleri:

  • Yetkililerin Pasaportları
  • Yetkililerin İmza Beyanları

Banka Hesap Açılış Formu: Bankanın talep ettiği formatta doldurulmalıdır.

Adres Belgesi: Şirketin ikametgâh adresini gösteren belge.

Faaliyet Belgesi: Şirketin faaliyet alanlarını gösteren belge.

Banka Referans Mektubu: Şirketin yurt dışındaki bankasından alınmış referans mektubu.

YABANCILARA BANKA HESABI AÇAN BANKALAR

Yabancıların banka hesabı açması hususunda birçok popüler ve farklı avantajlar sunan bankalar vardır. Her bankanın farklı prosedürleri olabilir. Bu prosedürler, genel olarak belgeler ve hesap açma teminatları şeklinde karşımıza çıkar. Yabancı uyruklu hesap açan bankalara örnekler şu şekildedir;

  • Türkiye İş Bankası: Türkiye’nin en büyük özel bankalarından biridir ve yabancıların banka hesabı açması hizmetlerinde kolaylıklar sunmaktadır.
  • Garanti Bankası: Türkiye’nin en büyük özel bankalarından biridir ve yabancılara mevduat hesapları, kredi kartları ve krediler dahil olmak üzere çeşitli bankacılık hizmetleri sunmaktadır.
  • Yapı Kredi Bankası: Bankacılığın her alanında yabancılara yardımcı olabilecek, köklü bir bankadır.
  • HSBC: Bir uluslararası bankadır ve Türkiye’de de şubeleri vardır. Yabancılara döviz hesapları, kredi kartları ve krediler de dahil olmak üzere çeşitli bankacılık hizmetleri sunmaktadırlar.

YABANCILARIN BANKA HESABI AÇMASI İÇİN GEREKEN EVRAKLAR

Yabancıların banka hesabı açması için istenilen belgeler bankadan bankaya değişiklik gösterebilir. Bu, ilgili bankanın prosedürleri ve politikasıyla ilgilidir. Ancak genel olarak yabancıların banka hesabı açması hususunda istenilen belgeler şu şekildedir;

  1. Yabancıya ait pasaport,
  2. Yabancıya ait vergi numarasını gösteren belge
  3. Yabancının tebligat adresini gösterir belge (Bazı bankalar için fatura gibi ikamet adresini kanıtlayan belgeler de yeterli sayılabilir.)
  4. Telefon iletişim bilgileri, (Her banka istememektedir),
  5. Oturma izni belgesi.

YABANCI ŞİRKETLERİN BANKA HESABI AÇMASI İÇİN GEREKEN EVRAKLAR

Yabancı şirketlerin banka hesabı açması hususunda ise yabancıların banka hesabı açması prosedürüne kıyasla daha sıkı bir prosedür öngörülür. Çünkü daha fazla belge istenilir.

  1. Şirketin esas sözleşmesi, (Tercüme edilmiş, noterce veya konsoloslukça onaylanmış olmalıdır.)
  2. Şirketin bulunduğu ülkedeki Ticaret Sicil Kaydı, (Tercüme edilmiş, noterce veya konsoloslukça onaylanmış olmalıdır.)
  3. Şirketin kuruluş ve faaliyet belgesi, (Tercüme edilmiş, noterce veya konsoloslukça onaylanmış olmalıdır.)
  4. Şirketin lisansları (Bazı bankalar talep etmektedir.)
  5. Ticaret Odası kaydı, (Tercüme edilmiş, noterce veya konsoloslukça onaylanmış olmalıdır.)
  6. Şirketin vergi numarasını gösteren belge.

YABANCILAR VERGİ KİMLİK NUMARASINI NEREDEN VE NASIL ALIR?

 Yabancılar, Türkiye’de ikamet ettikleri süre boyunca çeşitli işlemler için vergi kimlik numarasına (VKN) ihtiyaç duyarlar. Bu işlemlerden biri de yabancıların banka hesabı açması işlemidir. VKN, vergi daireleri tarafından tahsis edilen ve her bireye özel bir numaradır. Türkiye’de ikamet eden yabancılar için VKN zorunludur.

Yabancılar, VKN’yi aşağıdaki iki yöntemden biriyle alabilirler:

  • İnteraktif Vergi Dairesi (IVD) Üzerinden:
  1. gib.gov.tr adresine girilir,
  2. “Yabancılar İçin Potansiyel Vergi Kimlik Numarası” seçeneğine tıklanır,
  3. Açılan formda gerekli bilgiler eksiksiz ve doğru şekilde doldurulur,
  4. Pasaportun resimli sayfasının fotoğrafı eklenir,
  5. “Tamam” butonuna tıklanır.
  • Vergi Dairesi Başvurusu:
  1. İkamet edilen yerdeki vergi dairesine gidilir,
  2. Yabancılar için VKN başvuru formu doldurulur,
  3. Pasaport ve ikametgâh belgesi ibraz edilir,
  4. Başvuru formu ve belgeler vergi dairesine teslim edilir.

Vergi dairesi, başvuruyu inceledikten sonra yabancıya bir VKN verir.

YABANCILARIN BANKA HESABI AÇMASI NE KADAR SÜRER?

Yabancıların banka hesabı açması süresi, bankadan bankaya ve başvurunun karmaşıklığına bağlı olarak değişebilir. Genel olarak yabancıların banka hesabı açması hususunda basit başvurular için, yani çok sıkı prosedürler istemeyen başvurular için bu süre aynı gün veya birkaç gün içinde gerçekleşmektedir.

Fakat bazı bankaların prosedürleri bir hayli karışıktır. Bu bankalarda yabancıların hesap açması, birkaç hafta veya 1 ay gibi sürelere tabi olabilir.

Yabancıların banka hesabı açması süresi, ortalama olarak 1 hafta sürmektedir.

TÜRKİYE’DEKİ BANKA HESAP TÜRLERİ

Türkiye’de farklı ihtiyaçlara ve finansal hedeflere uygun çeşitli banka hesap türleri mevcuttur. Bunlar arasındaki kullanım sıklığı, ihtiyaçlara göre değişmektedir. En yaygın olanları ise şunlardır;

Mevduat Hesapları:

  1. Vadesiz Mevduat Hesabı: Para yatırma ve çekme işlemlerinin serbest olduğu, faiz getirisi sunan hesap türüdür.
  2. Vadeli Mevduat Hesabı: Belirli bir süre için parayı bankaya yatırma ve sabit faiz getirisi elde etme imkânı sunan hesap türüdür.
  3. Katılma Hesabı: Faiz yerine kâr payı getirisi sunan, katılım bankacılığı prensiplerine göre işletilen hesap türüdür.

 Cari Hesaplar:

  1. Ticari İşlemler için: Şirketlerin ve işletmelerin ticari işlemlerini gerçekleştirmek için kullandıkları hesap türüdür.
  2. Bireysel Kullanım için: Maaş alma, fatura ödeme gibi işlemler için bireysel müşterilerin kullandığı hesap türüdür.

Döviz Hesapları:

  1. Yabancı Para Birimi Mevduat Hesabı: ABD doları, Euro gibi farklı para birimlerinde para yatırma ve çekme imkânı sunan hesap türüdür.
  2. Döviz Kuru Korumalı Mevduat Hesabı: Döviz kurundaki dalgalanmalardan etkilenmeden para yatırma ve faiz getirisi elde etme imkânı sunan hesap türüdür.

Özel Hesap Türleri:

  1. Kredili Mevduat Hesabı: Hesaptaki paranın bir kısmını kredi olarak kullanma imkânı sunan hesap türüdür.
  2. Otomatik Bireysel Emeklilik Hesabı (OBE): Emeklilik için tasarruf yapma ve vergi avantajlarından yararlanma imkânı sunan hesap türüdür.

OTURMA İZNİ OLMAYAN YABANCILAR TÜRKİYE’DE NASIL BANKA HESABI AÇABİLİR?

Ülkemizde oturma izni olmayan yabancıların banka hesabı açması da mümkündür. Fakat bu durum aslında bir istisnadır. Yabancı uyruklu hesap açma prosedürü bankadan bankaya değişebilir, ancak genel olarak yabancıların banka hesabı açması için aşağıdaki adımlar izlenmelidir;

Yabancıların banka hesabı açması için öncelikle gerekli belgeleri ibraz etmelidir.

  • Pasaport
  • İkametgâh Belgesi
  • Vergi Numarası
  • Banka Hesap Açılış Formu

Genel olarak istenen belgeler bu şekildedir.

İhtiyaca en uygun banka seçilir ve bankaya müracaat edilir. Yukarıdaki sayılan belgeler veya daha fazlası bankaya sunulur. Başvuru formu doldurularak yabancıların banka hesabı açma başvurusu tamamlanır.

YABANCILARIN VATANDAŞLIK BAŞVURUSU İÇİN BANKA HESABI AÇMASI VE SÜRECİ

Yabancılar, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına başvurmak için belirli şartları yerine getirmelidir. Bu şartlardan biri de Türkiye’de faaliyet gösteren bir bankada en az 500.000 ABD doları veya karşılığı Türk lirası tutarında mevduat hesabı açmak ve bu hesabı üç yıl boyunca tutmaktır. Buradaki önemli husus ise mevduatın üç yıl boyunca bozulmadan ve herhangi bir işlem yapılmadan hesapta tutulmalıdır. Ayrıca hesap döviz cinsi ise, döviz kurundaki dalgalanmalardan dolayı hesap bakiyesinin 500.000 ABD doları eşdeğerinin altına düşmemesi gerekir. Belirtmek gerekir ki Bankalar, mevduatın kaynağına ilişkin belge talep edebilir.

Ardından vatandaşlık başvuru süreci başlayacaktır.

Bankadan alınacak mevduat belgesi ve diğer gerekli belgelerle Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’ne başvuru yapılır. Başvuru incelemeye alınır ve gerekli değerlendirmeler yapılır. Başvuru onaylanırsa, vatandaşlık belgesi düzenlenir.

İKAMET İZNİ OLMADAN BANKA HESABI AÇAN ÖZEL BANKALAR

İkamet izni olmayan yabancıların banka hesabı açması bir istisnai durumdur demiştik. Bunun istisnası, “Potansiyel Vergi Kimlik Numarası’ almaktır. İkamet izni olmayan yabancı, Türkiye’de bir bankada hesap açmak istiyorsa öncelikle Potansiyel Vergi Kimlik Numarası almalıdır.

Bilindiği Üzere Türkiye’de yabancılar, 90 gün kadar ikamet izni olmadan durabilirler. Bu süreçte para, banka işlemlerini halletmek için ikamet izni olmayan yabancıların banka hesabı açması, VKN ile mümkündür.

Bununla birlikte, Ziraat Bankası dışında bazı özel bankalar da oturma izni olmadan yabancıların banka hesabı açması hususunda imkânlar sunmaktadır. Bu bankalar arasında, Türkiye İş Bankası, Garanti Bankası, DenizBank, Yapı Kredi Bankası yer alır.

AVUKAT VEKALETNAMESİ İLE YABANCILARIN BANKA HESABI AÇMASI SÜRECİ

Yabancının banka hesabı açması, vekaletname ile de mümkündür. Fakat bu, her bankada mümkün olmayabilir. Uygulamada birçok banka, yabancıların bizzat şubeye gelmesini ve kimliklerini ibraz etmesini talep etmektedir.  Bununla birlikte, vekaletnamenin özel ve düzen içinde, eksiksiz olarak da ibraz edilmesi gerekir. Bankalar, vekaletnamenin eksik olduğunu öne sürerek işlemi engelleyebilmektedir.

Süreç şu şekilde işler;

  1. Vekaletname Hazırlanması: Yabancı, Türkiye’deki bir avukata vekaletname vermelidir. Vekaletnamede, avukatın banka hesabı açma işlemleri için yetkilendirildiği açıkça belirtilmelidir.
  2. Vekaletnamenin Tasdik Edilmesi: Vekaletname, yabancının ikamet ettiği ülkedeki Türk Konsolosluğu veya Büyükelçiliği tarafından tasdik edilmelidir.
  3. Belgelerin Hazırlanması: Yabancı, pasaport, ikametgâh belgesi ve banka tarafından talep edilen diğer belgeleri hazırlamalıdır.
  4. Banka Başvurusu: Avukat, vekaletname ve belgelerle birlikte banka şubesine başvuru yapar.
  5. Hesap Aktivasyonu: Bankanın incelemesi ve onayı sonrası hesap aktif hale gelecektir.

HARBİYE HUKUK BÜROSU OLARAK YABANCILAR HUKUKU HİZMETLERİMİZ

Harbiye Hukuk Bürosu olarak, yabancılar hukuku alanında da müvekkillerimize hukuki destek veriyor, danışmanlık yapabiliyoruz. Birden fazla yabancı dil bilen ekip arkadaşlarımızla birlikte, milletlerarası özel hukuk çerçevesinde sizlerin sorunlarına çözüm odaklı yaklaşmaktayız. Yabancılar Hukuku hakkında daha fazla makaleye ulaşmak için sitemizin ilgili bölümüne tıklamanız yeterlidir. Ayrıca daha detaylı bilgi, danışmanlık ve yabancılar avukatı hizmetlerimizden yararlanmak için bizleri arayabilirsiniz.

YABANCILARIN BANKA HESABI AÇMASI VE ŞARTLARI

YABANCILARIN BANKA HESABI AÇMASI VE ŞARTLARI

SIKÇA SORULAN SORULAR

İkamet Olmadan Banka Hesabı Açılır Mı?

İkametgâhı olmasa bile Türkiye’de yabancıların banka hesabı açmaları mümkündür. Fakat bazı önemli noktalar vardır. Her banka ikametgahı olmayanlara yabancı uyruklu hesap açma imkânı sunmaz. Bazı bankalar, Türkiye’de ikamet ettiğini gösteren bir belge talep edebilir. İkametgâhı olmayanlara hesap açan bankalar, ek belgeler talep edebilir.

Vakıfbank Yabancılara Hesap Açıyor Mu?

Evet, Vakıfbank belirli şartları sağlayan yabancılara hesap açma imkânı sunmaktadır. Banka, farklı türde yabancılar için farklı hesap türleri ve şartlar uygulamaktadır. Geçerli pasaport

  • İkametgâh belgesi (Türkiye’de ikamet edenler için)
  • Vergi numarası
  • Banka hesap açılış formu
  • Hesap türüne göre ek belgeler (örneğin, öğrenci belgesi, çalışma izni)
  • Belgeleri ile Vakıfbank hesabı açılabilir.

Yabancı Kimlik Numarası Olmadan Banka Hesabı Açılabilir mi?

Genel olarak, Türkiye’de yabancıların banka hesabı açması için yabancı kimlik numarası (YKN) gereklidir. YKN, Türkiye’de ikamet eden yabancılara verilen 11 haneli bir numaradır. Ancak, bazı bankalar YKN olmadan da yabancılara hesap açma imkânı sunmaktadır. Bu bankalar genellikle yabancılardan aşağıdaki belgeleri talep etmektedir:

  • Geçerli pasaport
  • İkametgâh belgesi (Türkiye’de ikamet edenler için)
  • Vergi numarası
  • Banka hesap açılış formu
  • Hesap türüne göre ek belgeler (örneğin, öğrenci belgesi, çalışma izni)

Oturma İzni Olmayan Yabancılar Banka Hesabı Açabilir Mi?

Yabancıların banka hesabı açması işleminde gyabaenel kural oturma izni arandığıdır. Fakat istisnalar mevcuttur. Oturma izni olmayan yabancı, “Potansiyel Vergi Numarası” alarak banka hesabı açtırmak için bankaya başvurabilir.

Mülteciler Banka Hesabı Açabilir Mi?

Mültecilerin de banka hesabı açabilmeleri için önlerinde bir engel yoktur. Belgelerde birtakım farklılıklar baş göstermektedir.  Bu belgeler genel olarak;

  1. Mülteci statüsünü gösteren belge
  2. Geçerli Pasaport veya kimlik numarası
  3. İkametgâh belgesi (Türkiye’de ikamet edenler için)
  4. Vergi numarası
  5. Banka hesap açılış formu

Türk Vatandaşı Olmayan Biri Banka Hesabı Açabilir Mi?

Türk vatandaşı olmayan biri de Türkiye’de banka hesabı açabilir. Ancak, bazı bankalar yabancılara hesap açma konusunda daha katı kurallara sahip olabilir.

Yabancılar Papara Açabilir Mi?

Evet, yabancılar da Papara hesabı açabilir. Papara, Türkiye’de yaşayan yabancılar için ön ödemeli kart ve mobil ödeme hizmeti sunan bir platformdur. Fakat hemen söylemek gerekir ki Papara’ya kaydolmak için “+90” ile başlayan bir telefon numarası şarttır. Bir başka deyişle Papara, yabancı telefon numaralarını kabul etmemektedir.

Hangi Banka Yabancılara Kredi Kartı Veriyor?

Yabancılara banka hesabı açan çoğu banka yabancılara kredi vermektedir. Fakat usul işlemleri bankaların politikasına göre farklılık göstermektedir. Türkiye İş Bankası, Garanti Bankası, Denizbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank, QNB Finans Bank, Yapı Kredi ve HSBC bankaları, yabancıya kredi kartı veren bankalar arasındadır.

Halkbank Yabancı Uyruklu Hesap Açma Yapıyor Mu?

Evet, Halkbank yabancı uyruklu müşterilere hesap açma hizmeti sunmaktadır. Hesap açma işlemi için gerekli belgeler ve şartlar, müşterinin uyruğuna ve ikametgâh durumuna göre değişiklik gösterebilmektedir.

Akbank Yabancı Uyruklu Hesap Açıyor Mu?

Akbank da yabancılara hesap açma işlemlerini yapabilmektedir. Şartlar ve gerekli belgeler, politikaya göre değişiklik gösterir.

İş Bankası Yabancı Uyruklu Hesap Açma Yapıyor Mu?

Evet, İş Bankası da yine benzer şekilde yabancılara hesap açabilmektedir.

Garanti Bankası Yabancı Uyruklu Hesap Açma Yapıyor Mu?

Garanti Bankasının yabancılara hesap açması da uygulamada görülmektedir. Bankanın o dönem politikasına göre istenen belgeler, gerekli şartlar değişebilir.

Ziraat Bankası Yabancı Uyruklu Hesap Açma Yapıyor Mu?

Evet, Ziraat Bankası da yabancılara hesap açma yapabilmektedir.

                                                                                                          Ahmet Eren SOLMAZ

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak Gerekli alanlar işaretlendi *

Yorum Yap